Adatkezelési Szabályzat

Az adatvédelem kiemelten fontos számunkra, ezért személyes adatai feldolgozásakor nyitottan és átláthatóan szeretnénk eljárni. Ezért irányelvben rögzítjük, hogy hogyan dolgozzuk fel és védjük személyes adatait.

Ki kezeli az Ön személyes adatait?
A magyarországi Acrol Hungary Kft. kezeli azokat a személyes adatokat, amelyeket Ön megad nekünk, és ez a vállalat felel a személyes adataiért a vonatkozó adatvédelmi törvények értelmében. 

Acrol Hungary Kft.

1073 Budapest, Erzsébet krt. 18. Magyarország

Cégjegyzékszám: 01-09-365504

EU-s VAT szám: HU10981038


Hol tároljuk az adatait:
Az Öntől kért adatokat az Európai Gazdasági Térség (“EGT”) területén tároljuk.


Ki fér hozzá az adataihoz:
Az adataihoz az Acrol Hungary Kft./Spyder részleg tagjai férnek hozzá.

Adatait soha nem adjuk tovább, értékesítjük vagy cseréljük el marketingcélokból külső felekkel. A harmadik feleknek továbbított adatokat csak az Önnek nyújtott szolgáltatás lehetővé tétele érdekében használjuk fel. A harmadik felek kategóriáit minden adott folyamat esetében megtalálja alább.MIK AZ ÖN JOGAI

Hozzáférési és hordozhatósághoz való jog: 
Önnek bármikor joga van információt kérni az általunk tárolt személyes adatairól, rendeléseiről. Ehhez vegye fel a kapcsolatot velünk az [email protected] e-mail címen, de megteheti személyesen is, bejelentkezve, a “Fiókom” menüpont alatt, ahol az általánosan használt, gép által olvasható formátumban, a megfelelő linkre kattintva letöltheti az általunk tárolt adatait.


A helyesbítés joga: 
Joga van kérni személyes adatai helyesbítését, amennyiben azok helytelenek, beleértve a hiányos személyes adatai pótlásának jogát. Ha regisztrált felhasználó, személyes adatait szerkesztheti a “Fiókom” menüpont alatt is.


A törléshez való jog:
Jogában áll bármely, Acrol Hungary Kft. által feldolgozott személyes adatainak törléséhez bármikor, kivéve a következő szituációkat:

- folyamatban lévő ügye van az Ügyfélszolgálattal

- nyitott megrendelése van, amely még nem került szállításra, vagy részlegesen szállítottuk

- rendezetlen tartozása van az Acrol Hungary Kft. felé, a fizetési módtól függetlenül

- az elmúlt négy évben gyaníthatóan vagy bizonyítottan nem rendeltetésszerűen használta szolgáltatásainkat

- adósságát az elmúlt három évben vagy elhunyt vásárlók esetében az elmúlt egy évben harmadik félnek értékesítették

- hitelképességét negatívan bírálták el az elmúlt három hónapban

- ha bármilyen terméket vásárolt, a tranzakcióhoz köthető személyes adatait könyvelési célokból megtartjuk

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján: 
Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely az Acrol Hungary Kft. jogos érdeke szerint történik. Spyder.hu webshopunk nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.


A kortlátozás joga:
Joga van kérelmezni, hogy spyder.hu webshop korlátozza személyes adatainak feldolgozását a következő körülmények között:

- ha ellenvetése van a feldolgozással szemben a spyder.hu webshop jogos érdeke alapján, a spyder webshop korlátozza az adatok feldolgozását a jogos érdek igazolásának megtörténtéig.

- ha állítása szerint a személyes adatai helytelenek, a spyder.hu webshop -nak korlátoznia kell az ilyen adatok feldolgozását a személyes adatok pontosságának igazolásáig.

- ha a feldolgozás jogtalan, ellenezheti a személyes adatai törlését, és helyette kérheti személyes adatai korlátozását

- ha a spyder.hu webshop-nak már nincs szüksége a személyes adataira, de a jogi kárigényei megvédése érdekében még meg kell tartania azokat.


Hogyan gyakorolhatja a jogait:
Nagyon komolyan vesszük az adatvédelmet, és ezért ügyfélszolgálati munkatársaink kezelik a fenti jogokra vonatkozó  kérelmeket. Bármikor kapcsolatba léphet velük a [email protected] e-mail címen.


A felügyeleti hatóságnál való panasztétel joga: 
Ha úgy gondolja, hogy a spyder webshop a személyes adatait helytelenül dolgozza fel, lépjen velünk kapcsolatba az [email protected] e-mail címen, illetve joga van panaszt tenni egy felügyeleti hatóságnál is.


Az Adatvédelmi nyilatkozat frissítései:
Előfordulhat, hogy frissítenünk kell az Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Az Adatvédelmi nyilatkozat legújabb verzióját bármikor elérheti a weboldalunkon. Az Adatvédelmi nyilatkozatunk jelentős változásait, például a személyes adatok feldolgozásának okait, a Controller személyét vagy az Ön jogait érintő kérdésekben, mindig kommunikáljuk.ONLINE VÁSÁRLÁS

Miért használjuk a személyes adatait:
Személyes adatait felhasználjuk arra, hogy a spyder.hu webshop-unkon feldolgozzuk online vásárlásait, kezeljük rendeléseit és visszaküldéseit online szolgáltatásunk keretében, és a kézbesítésről, szállítási és egyéb problémákról értesítéseket küldjünk. Személyes adatait felhasználjuk a fizetések kezelésére, kivéve bankkártya adatait.

Webshopunk a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetést kínálja a fogyasztóknak. A biztonság az adatok szétválasztására támaszkodik. A rendszer használatával a webshop csak a megrendelt árucikk mennyiségét és a kézbesítési címet kapja meg a fogyasztótól, míg a CIB Bank a kártya adatait egy 256 bites SSL titkosítást használó biztonságos fizetési oldalon. A webshop nem lesz tájékoztatva a fizetési oldal tartalmáról, ez csak a CIB Bank számára hozzáférhető. A bank értesíti a webshopot, ha a tranzakció sikeres volt és arról is ha nem. Az internetböngészőnek támogatnia kell az SSL titkosítást a bankkártyás fizetési megoldások használatához.

Személyes adatait felhasználjuk panaszkezelésre és a termékekkel kapcsolatos garanciális ügyekhez. A személyes adatait felhasználjuk azonosításra, annak ellenőrzésére, hogy betöltötte-e az online vásárláshoz előírt életkort, illetve arra, hogy külső feleknek igazoljuk az Ön címét. Szeretnénk Önnek különböző fizetési lehetőségeket kínálni, és elemzéseket végzünk annak érdekében, hogy milyen fizetési alternatívák állnak rendelkezésére, beleértve a fizetési előzményeket és a hitelellenőrzéseket is. 


Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel:
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel 

- kapcsolattartói információk, így név, cím, e-mail cím és telefonszám

- fizetési információ és fizetési előzmények

- rendelési információ


Ha van spyder.hu fiókja, akkor a fiókjával kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk, például a

- fiók azonosítóját

- a vásárlási előzményeket


Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz:
A harmadik feleknek továbbított személyes adatait arra használjuk, hogy a fent említett szolgáltatásokat nyújtsuk; vállalatoknak igazoljuk vissza az Ön címét, a kommunikációs ügynökségek megrendelési visszaigazolás küldéséhez, a raktár- és terjesztő szolgáltatók a megrendelés kézbesítésével kapcsolatban használják fel azokat. A fizetési szolgáltatók a fizetés feldolgozásához használják fel.

Tájékoztatjuk arról, hogy számos fogadó vállalatnak független joga vagy kötelezettsége a személyes adatainak feldolgozása.


Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának:
Személyes adatainak feldolgozása szükséges a spyder.hu webshop számára annak érdekében, hogy a megrendelést kezelhesse és kézbesíthesse Önnek.


Mennyi ideig mentjük el az adatait:
Adatait mindaddig megtartjuk, amíg Ön aktív spyder.hu webshop fiókkal rendelkezik de személyes adatait legtovább a legutóbbi vásárlást követően, a számviteli törvényeknek megfelelően 5 évig tartjuk meg.WEBSHOP FIÓK

Miért használjuk a személyes adatait:
Személyes adatait annak érdekében használjuk fel, hogy létrehozzuk és kezeljük személyes fiókját a spyder.hu webshop -al kapcsolatban a személyre szabott és releváns élmény érdekében. Rendelkezésre bocsátjuk a megrendelési előzményeit és a rendelések részleteit, és lehetővé tesszük, hogy kezelje a fiókbeállításait. Biztosítjuk azt is, hogy egyszerűen frissíthesse az olyan információkat, mint az elérhetőség vagy a fizetési információk.


Milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk:
Mindig feldolgozzuk e-mail címét és jelszavát, amelyet spyder.hu webshop fiókjára való feliratkozáskor megad nekünk. 

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel, amennyiben megadja nekünk:

-  kapcsolattartói információk, név, cím, telefonszám

- születési dátum

- nem

- ország

- fiókbeállítások


A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel, amennyiben vásárol:

- rendelési előzmények

- szállítási információk

- fizetési előzmények


Feldolgozzuk a sütikkel kapcsolatos, a következő kategóriákba tartozó személyes adatait is

- kattintási előzmények

- navigációs és böngészési előzmények


Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz:
A harmadik félnek átadott adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a vállalat teljesíthesse fent említett szolgáltatási kötelezettségét Ön felé.

A weboldal optimalizálásához weboldal-ügynökségeket, a termékek értékeléséhez analitikai eszközöket használunk.


Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
A személyes adatainak feldolgozása a fiókjához az Ön beleegyezésén alapul, amikor létrehozza spyder.hu fiókját.

Személyes adatainak feldolgozása annak érdekében történik, hogy a megfelelő termékinformációt nyújthassuk Önnek, ez jogos érdekünkön alapul.


A beleegyezése visszavonásához való jog:
Bármikor jogában áll visszavonni a beleegyezését személyes adatai feldolgozását illetően. Amikor így tesz, a fiókja megszűnik, és spyder.hu webshop nem lesz képes a fent említett szolgáltatásokat nyújtani Önnek.


Mennyi ideig mentjük el az adatait:
Adatait mindaddig megtartjuk, míg aktív spyder.hu fiókkal rendelkezik.

Jogában áll fiókját bármikor megszüntetni, és ha így tesz, a fiókja megszűnik, és inaktívnak tartjuk nyilván. Személyes adatait megtartjuk, ha arra a törvény kötelez bennünket, vagy ha lezáratlan vita áll fenn köztünk.ÜGYFÉLSZOLGÁLAT 

Miért használjuk a személyes adatait:
Személyes adatait felhasználjuk kérései, panaszai kezeléséhez, és a termékekkel vagy technikai támogatási anyagokkal kapcsolatos garanciális ügyintézéshez, e-mailen és telefonon. Előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnünk Önnel, ha rendelésével probléma adódik.


Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?
Bármilyen adatot feldolgozhatunk, amelyet megad számunkra, beleértve a kötelező kategóriákat 

- kapcsolattartói adatok, így például név, cégnév, ország, cím, e-mail cím és telefonszám

- fizetési információ és fizetési előzmények

- rendelési információ

- személyes fiók adatok

- az ügyben folytatott minden levelezés


Ki fér hozzá a személyes adataihoz:

A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fent említett, Önnek nyújtott szolgáltatások teljesítése érdekében használjuk fel. 


Mennyi ideig tároljuk az adatait:
Adatait e-mailek illetve levelezés esetén 12 hónapig tartjuk meg.  


Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján:
Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely a Acrol Hungary Kft. jogos érdeke szerint történik.

Az Acrol Hungary Kft. nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.


Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának:
Személyes adatainak feldolgozása a Acrol Hungary Kft. jogos érdekén alapul.TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOKNAK VALÓ ELÉGTÉTEL

Miért használjuk fel a személyes adatait:

Személyes adatait felhasználjuk arra, hogy eleget tegyünk a törvényi előírásoknak, bírósági rendeleteknek és a hatóságok döntéseinek.

Ebbe beletartozik az is, hogy személyes adatainak gyűjtését és ellenőrzését a számviteli törvények betartása érdekében a könyvelésben elvégezzük.


Milyen fajta személyes adatokat dolgozunk fel:

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel:

- rendelési szám

- név

- postai cím

- tranzakció összege

- tranzakció dátuma


Ki fér hozzá a személyes adataihoz:

Az adatait a cég tárhelyszolgáltatójával (Contabo GmbH), illetve amennyiben rendelt bármilyen terméket weboldalunkról, úgy a futárszolgálatnak (TNT Express Hungary Kft.) majd a külső könyvelő irodának (EU-Contax Kft.) a mindenképpen szükséges adatokat adjuk át kizárólag annak érdekében, hogy a rendelt termék eljusson Önhöz és a cég a számviteli törvényeknek megfeleljen.


Mi a jogi alapja a személyes adatok feldolgozásának:

A személyes adatok feldolgozása szükséges annak érdekében, hogy a Acrol Hungary Kft. eleget tegyen törvényi kötelezettségeinek.


Mennyi ideig tároljuk az adatait:

Az adatait az országában hatályos könyvelési szabályoknak megfelelően tároljuk.VISSZAÉLÉSEK ÉS A BŰNESETEK MEGELŐZÉSE

Miért használjuk fel személyes adatait:

Személyes adatait felhasználjuk veszteségmegelőzésre a feltételek betartatásával, illetve szolgáltatásaink nem rendeltetésszerű használatának észlelésével és megelőzésével.

Személyes adatait felhasználjuk az online szolgáltatásainkkal való visszaélések, a veszteségek és csalások megelőzésére és kivizsgálására az online vásárlási viselkedések elemzésével.


Milyen személyes adatokat dolgozunk fel:

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel:

- kapcsolattartói információk, mint például név, cím, telefonszám és e-mail-cím

- személyes fiók adatok

- rendelési előzmények

- szállítási információk

- fizetési előzmények


Ki fér hozzá a személyes adataihoz:

A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fenti célokra használjuk fel. 

A kihágásokat és csalásokat megoszthatjuk biztosítótársaságokkal, jogi képviselőkkel, illetve helyi vagy globális bűnüldözési szervekkel a vizsgálatok elvégzése érdekében. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatait így megkapó szervezetek független jogokkal és kötelezettségekkel rendelkeznek személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban.


Mi a személyes adatok feldolgozásának jogi alapja:

A személyes adatok feldolgozása, a szolgáltatásainkkal való visszaélések megakadályozásának érdekében, jogos érdekünkön alapul.


Mennyi ideig tároljuk az adatait:

Adatait addig tároljuk, amíg azokra a potenciális csalások vagy más kihágások megelőzése és/vagy jelentése céljából szükségünk van.


Az adatfeldolgozás elleni tiltakozáshoz való joga:

Önnek jogában áll személyes adatainak a Acrol Hungary Kft. jogos érdekein alapuló feldolgozásával szemben ellenvetéssel élni a [email protected] e-mail-címen. A fiókját ekkor töröljük, és ebből adódóan szolgáltatásokat nem tudunk nyújtani Önnek.SÜTIK (COOKIE) 

A süti (cookie) olyan kisméretű szövegfájl, amely a számítógép vagy a mobil eszköz merevlemezén tárolódik és a későbbi látogatásokkor aktiválódik. Ha a szolgáltatásainkat használja, feltételezzük, hogy beleegyezik az ilyen sütik használatába.


Hogyan használjuk a sütiket:
Az állandó sütiket arra használjuk, hogy növeljük a böngészési élményét, illetve a Google Analytics segítségével statisztikákat tudjunk készíteni a weboldalt látogatókról, valamint, amennyiben az „Emlékezz rám” opciót választja bejelentkezéskor, úgy a további látogatásai alkalmával bejelentkezve fog maradni az oldalunkon. Sütiket használunk akkor is, ha bármilyen terméket tesz a kosárba.

Átmeneti sütiket akkor használunk, amikor Ön elindítja a termékszűrő funkciót, illetve amikor ellenőrizzük, hogy Ön bejelentkezett-e, vagy ha terméket tett a kosarába. 

Mind első, mind harmadik felektől származó sütiket felhasználunk statisztikák és felhasználói adatok aggregátumokban történő gyűjtésére, és egyéni formában analitikai eszközökhöz, hogy optimalizálhassuk oldalunkat.  

Egyes külső felektől származó sütiket az oldalainkon megjelenő szolgáltatások állítanak be, és ezek felett nincs ellenőrzésünk. Ezeket olyan közösségimédia-szolgáltatók állítják be, mint a Twitter, a Facebook és a Vimeo, és ahhoz kapcsolódnak, hogy a felhasználók hogyan osztanak meg tartalmat ezen az oldalon, ahogy azt a vonatkozó ikonjaik is jelzik.


Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel:
Csak akkor kapcsoljuk össze süti azonosítóját a fiókjával kapcsolatban megadott vagy begyűjtött adataival, ha be van jelentkezve fiókjába.


Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz:
A harmadik félnek átadott adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a vállalat teljesíthesse szolgáltatási kötelezettségét Ön felé; az analitikai eszközzel statisztikákat gyűjtünk oldalunk optimalizálásához, és bemutatjuk a releváns anyagokat. Amennyiben rendelt bármilyen terméket weboldalunkról, úgy a futárszolgálatnak (TNT Express Hungary Kft.) és a külső könyvelő irodának (EU-Contax Kft.) a mindenképpen szükséges adatokat adjuk át kizárólag annak érdekében, hogy a rendelt termék eljusson Önhöz és a cég a számviteli törvényeknek megfeleljen.


Mennyi ideig mentjük el az adatait:
Amennyiben nem történik rendelés a spyder.hu webshopjából, úgy oldalunk nem menti el személyes adatait. A cookie-kat könnyen törölheti számítógépéről vagy mobil eszközéről a böngészője segítségével. A cookie-kat blokkolhatja is, illetve kérhet értesítést, valahányszor számítógépe vagy mobil eszköze cookie-t fogad.

Figyelem! Ha blokkolja a cookie-kat, nem fogja tudni kihasználni honlapunk számos előnyét.